Politika zasebnosti

Informacije o upravljanju podatkov
za obiskovalce spletnega mesta [www.shopisland.si]

1. Upravitelj podatkov in kontaktni podatki

Ime podjetja upravljavca podatkov: Copremia International Limited Liability Company (v nadaljnjem besedilu: » Nadzornik podatkov «)

Sedež podjetja: 2161 Csomád, Kossuth Lajos út 79.

E-poštni naslov: info@shopisland.si

 

Obseg obdelanih podatkov, namen obdelave podatkov, pravna podlaga in obdobje hrambe podatkov e

S temi podatki o upravljanju podatkov želimo obiskovalce spletnega mesta obvestiti o upravljanju podatkov, opravljenem v okviru brskanja po spletnem mestu [www.shopisland.hu] in v skladu s pravili o varstvu podatkov. Tako imenovani uporabljamo piškotke, podatki jih tudi zajemajo.

  1. A) UPRAVLJANJE PODATKOV, POVEZANO S PIŠKOTKI

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletno mesto, ki ga obiščete, shrani v računalniku ali drugi napravi, s katero brskate po internetu. Vaša naprava shranjuje piškotke za določeno časovno obdobje, odvisno od vrste piškotka. To spletnemu mestu, ki ga obiščete, omogoča, da si v določenem časovnem obdobju “zapomni” nekatere informacije in nastavitve (npr. Prijavo, jezik, velikost pisave in druge nastavitve zaslona). Poleg tega so za zagotavljanje pravilnega delovanja spletnega mesta in dostopnost vseh elementov vsebine potrebni določeni piškotki. Piškotki ne predstavljajo varnostnega tveganja za vaš računalnik ali drugo napravo ali povzročajo okvare.

Kako, s kakšnim namenom in na kakšni pravni podlagi uporabljamo piškotke pri uporabi spletnega mesta?

  1. Da bi zagotovili nemoteno uporabo našega spletnega mesta, se določeni piškotki (tako imenovani sejni piškotki) samodejno namestijo v vaš računalnik ali drugo napravo z obiskom našega spletnega mesta. Namen takšnih piškotkov je zagotoviti varnost naše spletne strani, prikazati vsebino spletnega mesta brez napak in uravnotežiti obremenitev naše spletne strani. Brez njihove uporabe ni mogoče zagotoviti pravilnega delovanja spletnega mesta. Osebne podatke, zbrane s temi piškotki (zlasti naslov IP vašega računalnika ali druge naprave), obravnavamo v luči našega legitimnega interesa za varno in nemoteno delovanje našega spletnega mesta , in sicer za najdaljše obdobje vašega bivanja na naši spletni strani. Če zaprete brskalnik, jih boste samodejno izbrisali iz računalnika.
  2. Nekateri piškotki so potrebni za zagotavljanje storitev, vključno zlasti z uporabo spletne trgovine. Ti piškotki zagotavljajo npr. shranjevanje blaga in storitev v virtualni nakupovalni voziček. Pravna podlaga za njihovo uporabo je izvedba pogodbe, sklenjene z vami, ali njena priprava (ali, če ne kupujete kot posameznik, temveč v imenu podjetja , zakoniti interes podjetja in nas pri sklenitvi in ​​izvajanju pogodbe ). Trajanje uporabe teh piškotkov se podaljša, dokler je to nujno potrebno za izpolnitev ali pripravo pogodbe.
  3. Nekateri piškotki nudijo samo funkcije priročnosti in se uporabljajo za statistične in spletne analitične meritve. Te so nam pomembne, ker tako izvemo za nekatere značilnosti naših obiskovalcev (naslov IP, mesto, uporabljena naprava, brskalnik, vrsta operacijskega sistema in katere podstrani na našem spletnem mestu ste obiskali in koliko časa ste tam preživeli). Iz podatkov ustvarjamo splošne statistične podatke in poročila v zvezi s prometom na našem spletnem mestu ter jih uporabljamo za razvoj in izboljšanje našega spletnega mesta, da vam bomo lahko v prihodnje zagotavljali ustreznejše vsebine na spletnem mestu podjetja. Marketinški piškotki se poleg glavne vsebine uporabljajo tudi za prikazovanje oglasov z vsebino, ki ustreza vašim interesom. Glede na to, da ti piškotki ne delujejo na spletnem mestu,z vašim soglasjem . Uporaba teh piškotkov traja, dokler je to potrebno zaradi zagotavljanja funkcij, ki jih dovoljujejo, ali če umaknete svoje soglasje.

Upoštevajte, da lahko tudi v nastavitvah brskalnika upravljate s piškotki in iz naprave kadar koli izbrišete vse piškotke, shranjene v računalniku ali drugi napravi.

 

B) UPRAVLJANJE PODATKOV ZA PRIJAVO NA NOVICE

Če se naročite na naše glasilo na naši spletni strani, nam lahko pomagate, da vam pošljemo naše trenutne ponudbe z neposrednimi marketinškimi poizvedbami. Naročnina je narejena z vašim soglasjem in zato, da boste lažje izvedeli o naših trenutnih ponudbah in dostopali do določenih informacij. Za to obdelamo podatke, ki jih zahtevate. Podatki v zvezi z naročnino se bodo obdelovali do preklica soglasja.

V okviru naročnine na novice in drugih marketinških dejavnosti obravnavamo naslednje informacije:

Obseg upravljanih podatkov Namen upravljanja podatkov Pravna podlaga za upravljanje podatkov Rok uporabnosti
Ime, e-poštni naslov / ime, domači naslov glasilo (elektronsko ali tiskano) ali druga tržna ponudba v obliki nenaslovljenega oglaševanja [1] soglasje posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki do preklica soglasja, vendar najpozneje do namena obdelave
Ime, naslov neposredna pošta 1. Pošlji upravičen interes za informacije o izdelkih in neposredno pridobitev podjetja do uveljavitve pravice do ugovora, vendar ne dlje od namena obdelave

 

C) UPRAVLJANJE PODATKOV V ZVEZI Z NAKUPOM V SPLETNI TRGOVINI

Podatke, posredovane med nakupom v spletni trgovini, obdelujemo z namenom priprave in izpolnitve naročila in na njegovi podlagi ali če kupujete v imenu podjetja, na podlagi danega podjetja in našega lastnega legitimnega interesa za izpolnitev naročila.

V okviru priprave in izpolnitve naročila obdelujemo naslednje podatke:

Obseg upravljanih podatkov Namen upravljanja podatkov Pravna podlaga za upravljanje podatkov Rok uporabnosti
Podatki, potrebni za prepoznavanje in stik s stranko, zlasti: ime, naslov in kontaktni podatki identifikacija kupca, priprava in izvedba pogodbe, stik z njim priprava in izvedba pogodbe (v primeru kupca fizične osebe); upravičeni interes upravljavca podatkov ali kupca pravne osebe pri izvajanju pogodbe med njima (v primeru zastopnika pravne osebe v primeru njene kontaktne osebe) do konca zastaralnega roka (5 let) za pogodbeno razmerje
Podatki, povezani z naročilom in potrebni za pripravo in izvedbo pogodbe o dobavi, kot tudi podatki, ustvarjeni med izvajanjem pogodbe: vsebina, znesek, datum naročila, podatki o dostavi, podrobnosti pogajanj med izvedbo, podatki o morebitnih garancijskih in garancijskih zahtevkih izvajanje pogodbe izvajanje pogodbe do konca zastaralnega roka (5 let) za pogodbeno razmerje
Podatki, potrebni za izdajanje računov in plačilo izdajanje računov, izdaja računovodskih listin izvajanje pogodbe, zakonska obveznost vodenja računovodskih listin voditi računovodske listine do konca zakonsko določenega obdobja (8 let)
Vsebina pritožbe / obvestila / zahteve kupca in osebni podatki, navedeni v zvezi s tem (vključno: v primeru telefonskih komunikacij posneti zvočni posnetek [ 2]) pritožbe, obravnavanje zahtev, druga uprava za stranke V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov je zakonska obveznost obravnavanja in evidentiranja pritožbe; v primeru administracije drugih storitev za stranke izvajanje pogodbe v primeru fizične osebe, sicer upravičeni interes upravljavca podatkov za pravilno izvajanje pogodbe o storitvi in ​​naročilu ter v primeru fiksnega telefonskega klica 5 let od datuma obvestila o pritožbi ali drugi zahtevi
Podatki o identifikaciji stranke, informacije o zadovoljstvu merjenje zadovoljstva strank zanimanje za izboljšanje in nenehen razvoj prodajne dejavnosti (vključno z zadovoljstvom kupcev), za pravilno zadovoljevanje trenutnih potreb kupcev veljajo zgoraj določena obdobja hrambe
Vsi podatki o strankah zbiranje statističnih podatkov z namenom izboljšanja in razvoja prodajnih dejavnosti, da se zadovoljijo trenutne potrebe strank zanimanje za izboljšanje in nenehen razvoj prodajne dejavnosti za pravilno zadovoljevanje trenutnih potreb kupcev veljajo zgoraj določena obdobja hrambe

2. Prejemniki osebnih podatkov, kategorije prejemnikov

Obdelovalci podatkov, ki jih uporablja nadzornik podatkov:

Ime obdelovalca podatkov Dejavnost, ki vključuje sodelovanje obdelovalca podatkov
Barion Payment Zrt. (1117 Budimpešta, Infopark sétány 1. I. ép. 5. em. 5.) delovanje plačilnega sistema
ADK Kft (1039 Budimpešta, Hímző utca 12. 9. em. 47.) računovodski servis
K Media Tech, LLC (bl. 68, vstop B, fl. 2, ap. 12, Manastirski livadi, 1404 Sofija,) storitev gostovanja
GLS General Logistics Systems Madžarska Csomag-Logistikai Kft. (2351 Alsónémedi
GLS Európa u. 2.)
logistična služba
Bridge Logistics Ltd. (2040 Budaörs, Árok utca 10 / b. 4. nadstropje 3.)

 

logistična služba

Drugi prejemniki:

  • Monter, strokovna služba (v primeru zagona, garancijskega servisa ali vzdrževanja, popravila);
  • Dostava kurirske službe (MPL, GLS, DPD, 24H kurirske storitve, v obsegu dobave)
  • Davčni organ, drugi nadzorni organi;
  • Sodni izvršitelj (v primeru izvršbe);
  • Odvetniška družba (v primeru izvršbe).

Upravljavec podatkov osebnih podatkov ne prenaša v tretjo državo (zunaj EU) ali v mednarodno organizacijo.

3. Pravice posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko od upravljavca podatkov zahteva dostop, popravek ali izbris osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj, v nekaterih primerih lahko zahteva tudi omejitve pri obdelavi podatkov in lahko ugovarja obdelavi osebnih podatkov. Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima tudi pravico do prenosljivosti podatkov v primeru obdelave podatkov na podlagi privolitve, pa tudi pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu in pravnega varstva v vseh primerih.

Upravljavec podatkov opozarja na dejstvo, da ima posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, v primeru obdelave podatkov, ki temelji na zakonitem interesu, pravico ugovarjati obdelavi podatkov, v primeru obdelave podatkov na podlagi privolitve pa kadar koli umakne soglasje.

THE) Pravica do dostopa

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko kadar koli zahteva informacije o tem, ali in kako njegove osebne podatke obdeluje upravljavec podatkov, vključno z nameni obdelave podatkov, prejemniki, katerim so bili podatki poslani, ali vir, od katerega je upravljavec podatkov prejel podatke, obdobje hrambe, obdelava podatkov informacije o avtomatiziranem odločanju, profiliranju in v primeru prenosov v tretjo državo ali mednarodno organizacijo informacije o zadevnih garancijah. Med izvajanjem pravice do dostopa je posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, upravičen tudi zahtevati kopijo podatkov; v primeru vloge, predložene v elektronski obliki, upravljavec podatkov zahtevane podatke zagotovi elektronsko (v obliki pdf), razen če posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki. Če pravica dostopa posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, negativno vpliva na pravice in svoboščine drugih, zlasti na poslovno skrivnost ali intelektualno lastnino drugih, ima upravljavec osebnih podatkov pravico zavrniti zahtevo posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, kolikor je to potrebno in sorazmerno. Če posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, zahteva zgoraj navedene informacije v več izvodih, upravljavec podatkov zaračuna pristojbino, ki je sorazmerna in razumna z upravnimi stroški izdelave dodatnih kopij.

B) Pravica do popravka

Upravljavec podatkov popravi ali dopolni osebne podatke posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, na njegovo zahtevo. Če obstaja dvom o popravljenih podatkih, lahko upravljavec podatkov posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, pozove, da popravljene podatke na ustrezen način dokaže upravljavcu podatkov, predvsem z dokumentom. Če je upravljavec podatkov osebne podatke, ki jih zajema ta pravica, sporočil drugi osebi (tj. Prejemniku, na primer obdelovalcu podatkov), upravljavec podatkov o tem takoj obvesti osebo po popravku podatkov, pod pogojem, da to ni nemogoče ali če ne zahteva nesorazmernega napora upravljavca podatkov. Na zahtevo upravljavec podatkov o tem obvesti prejemnike podatkov.

C) Pravica do preklica (“pravica do pozabe”)

Če posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, zahteva izbris nekaterih ali vseh njegovih osebnih podatkov, upravljavec podatkov brez nepotrebnega odlašanja izbriše podatke, če:

  • upravljavec podatkov osebnih podatkov ne potrebuje več za namen, za katerega so bili zbrani ali kako drugače obdelani;
  • gre za postopek obdelave, ki temelji na soglasju posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, vendar je posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, soglasje umaknil in za obdelavo podatkov ni druge pravne podlage;
  • gre za obdelavo podatkov, ki je temeljila na zakonitem interesu upravljavca podatkov ali tretje osebe, vendar je posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, nasprotoval obdelavi podatkov in razen protesta proti obdelavi podatkov za neposredne poslovne namene ni nobenega zakonitega razloga za obdelavo podatkov;
  • upravljavec osebnih podatkov nezakonito obdeloval, ali
  • izbris osebnih podatkov je potreben za izpolnitev zakonske obveznosti.

Če je upravljavec osebnih podatkov osebne podatke, ki jih zajema ta pravica, sporočil drugi osebi (tj. Prejemniku, kot je obdelovalec podatkov), upravljavec podatkov o tem takoj po izbrisu obvesti te osebe, če to ni nemogoče ali ne zahteva nesorazmernega prizadevanja upravljavca podatkov. Na zahtevo upravljavec podatkov o tem obvesti prejemnike podatkov. Upravljavec podatkov ni vedno dolžan izbrisati osebnih podatkov, zlasti npr. v primeru, da je obdelava podatkov potrebna za predložitev, izvršitev ali zaščito pravnih zahtevkov.

D) Pravica do omejitve obdelave podatkov

Omejitev obdelave vaših osebnih podatkov lahko zahtevate v naslednjih primerih:

  • posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, oporeka točnosti osebnih podatkov – v tem primeru omejitev velja za časovno obdobje, ki upravljavcu omogoča, da preveri točnost osebnih podatkov;
  • obdelava je nezakonita, vendar posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, nasprotuje izbrisu podatkov in namesto tega zahteva, da se omeji njihova uporaba;
  • upravljavec podatkov osebnih podatkov za obdelavo podatkov ne potrebuje več, vendar jih posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, zahteva, da predloži, uveljavi ali zaščiti pravne zahtevke; obsedenost
  • je posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ugovarjal obdelavi podatkov – v tem primeru omejitev velja za obdobje, dokler se ne ugotovi, ali imajo legitimni razlogi upravljavca podatkov prednost pred legitimnimi razlogi posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

Omejitev upravljanja podatkov pomeni, da upravljavec podatkov ne obdeluje osebnih podatkov, na katere vpliva omejitev, razen za hrambo, ali samo v obsegu, v katerega je posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, privolil, ali če takšnega soglasja ne more upravljavec podatkov obdelovati potrebni za zaščito pravic druge fizične ali pravne osebe ali v prevladujočem javnem interesu Unije ali države članice Evropske unije. Upravljavec podatkov posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, vnaprej obvesti o odpravi omejitve upravljanja podatkov. Če je upravljavec podatkov osebne podatke, ki jih zajema ta pravica, sporočil drugi osebi (tj. Prejemniku, kot je obdelovalec podatkov), upravljavec oseb takoj obvesti te osebe o omejitvi obdelave podatkov, pod pogojem, da da od upravljavca podatkov ni nemogoče ali ne zahteva nesorazmernih naporov. Na zahtevo upravljavec podatkov o tem obvesti prejemnika.

E) Pravica do protesta

Če je pravna podlaga za obdelavo podatkov v zvezi s posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki, zakoniti interes upravljavca podatkov ali tretje osebe, ima posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico ugovarjati obdelavi podatkov. Upravljavec podatkov ni dolžan odobriti protesta, če

  • upravljavec podatkov dokaže, da je obdelava upravičena z nujnimi legitimnimi razlogi, ki imajo prednost pred interesi, pravicami in svoboščinami posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali
  • upravljanje podatkov je povezano s predložitvijo, izvrševanjem ali zaščito pravnih zahtevkov upravljavca podatkov.

F) Pravica do prenosljivosti podatkov

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico zahtevati, da upravljavec podatkov osebne podatke, ki jih je posredoval upravljavcu podatkov, prenese na njegovo privolitev ali na podlagi pogodbe in jih upravljavec samodejno obdela (npr. V računalniškem sistemu) v strukturirani obliki, tudi za prenos ali če je to tehnično izvedljivo, da ga pošlje neposredno drugemu upravljavcu, ki ga določi na zahtevo. V primeru takšnih zahtev bo upravljavec podatkov zahtevane podatke posredoval v obliki datoteke PDF. V primeru, da bi uveljavljanje pravice posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, do prenosljivosti podatkov škodljivo vplivalo na pravice in svoboščine drugih, ima upravljavec osebnih podatkov pravico, da zavrne izpolnitev zahteve posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, kolikor je to potrebno.

G) Pravica do pritožbe, pravica do pritožbe

Če posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov s strani upravljavca podatkov krši določbe veljavne zakonodaje o varstvu podatkov, zlasti Splošno uredbo o varstvu podatkov, ima pravico vložiti pritožbo pri nacionalnem uradu za varstvo podatkov in svobodo informacij (“NAIH”). Kontaktni podatki za NAIH:

Spletno mesto: http://naih.hu/

Naslov: 1125 Budimpešta, avenija Szilágyi Erzsébet 22 / c.

Poštni naslov: 1530 Budimpešta, Pf .: 5.

Telefon: + 36-1-391-1400

Faks: + 36-1-391-1410

E-naslov: ugyfelszolgalat@naih.hu

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, se lahko prav tako pritoži drugemu nadzornemu organu, zlasti nadzornemu organu s sedežem v državi članici Evropske unije, kjer ima običajno prebivališče, kraj zaposlitve ali suma kršitve.

Ne glede na pravico do pritožbe se lahko posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, v primeru takšne kršitve zakona obrne tudi na sodišče. V primeru upravljavca podatkov je pristojno sodišče v Budimpešti, vendar lahko posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, sproži tožbo tudi pred sodiščem kraja prebivališča. Kontaktne podatke sodišč na Madžarskem najdete na naslednji povezavi: http://birosag.hu/torvenyszekek. Zadevna oseba lahko vloži tožbo tudi pri pristojnem sodišču države članice, v kateri ima običajno prebivališče, če ima običajno prebivališče v drugi državi članici Evropske unije. Zadevna oseba ima pravico tudi vložiti pritožbo na sodišču zoper pravno zavezujočo odločitev nadzornega organa. Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico do pravnega sredstva, če nadzorni organ pritožbe ne obravnava ali posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, v treh mesecih ne obvesti o postopkovnem razvoju ali izidu pritožbe. Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico vložiti pritožbo v njegovem imenu, do sodne presoje odločitve nadzornega organa in vložitve tožbe,

4. Avtomatizirano odločanje, profiliranje

Med upravljanjem podatkov upravljavca podatkov ne poteka avtomatizirano odločanje in profiliranje, zato izvrševanja sorodnih pravic ni mogoče razlagati.

[1] Poštna pošiljka je poštna pošiljka, ki ne vsebuje prilagojenega sporočila, ampak vsebuje le oglaševanje, pridobitev podjetja ali reklamni material in se istočasno pošlje najmanj 500 prejemnikom z isto vsebino .

[2] Naša telefonska služba trenutno ne snema klicev, vendar se to izvaja. Če bo uveden, bomo o tem klicatelja obvestili na začetku telefonskega klica.